woensdag 19 juni 2013

Breton stripe
Deze espadrilles van Toni Pons heb ik cadeau gekregen en ik ben er waanzinnig blij mee! Vooral omdat ik een grote liefde heb voor de Bretonse streep. Het is een ware klassieker met een verhaal…..

Het traditionele shirt met Bretonse streep is een fijn breisel met een ¾ mouw of langer, een boothals en telt 21 navy en witte strepen. Elke streep staat symbool voor een overwinning van Napoleon.


De Bretonse streep is in eerste instantie bedacht voor Franse zeelieden. De streep steekt goed af tegen de wilde zee en overboord geslagen zeelieden met een gestreept patroontje aan, zijn goed terug te vinden. In 1958 wordt het Bretons gestreepte shirt officieel aan het Franse zeemansuniform toegevoegd.

Uiteindelijk heeft Coco Chanel, hier een fashion item van gemaakt. Coco Chanel is tijdens een reisje naar de Franse Riviera verliefd geworden op de look van les Marins. Zelf hulde ze zich graag in een Bretonse streep en binnen haar collecties was ze er ook niet vies van. In de 60’s werden de strepen geassocieerd met de de Nouvelle Vague, een Franse stroming binnen de filmwereld.


Naast fashion iconen als Audrey Hepburn, Jackie O, Brigitte Bardot en Kate Moss droegen kunstenaars als Picasso en Andy Warhol bijna dagelijks de Bretonse streep.


Zelf draag ik de streep ook regelmatig op jeans, shorts of op een hoge taille rok! Love it!! De Bretonse streep is zowel chique als casual te dragen.

Love.


Annemarie
Geen opmerkingen:

Een reactie posten