maandag 18 maart 2013

Shoppen in Leiden

  
Ja shoppen in Leiden…..erg leuk! Je moet alleen buiten de geijkte winkelstraten met alle ketens de weg weten. Laat ik nou een geboren en getogen Leidse zijn en heb altijd met heel erg veel plezier in deze prachtige stad gewoond.
 
Wat Leiden zo mooi maakt is het oude centrum met de grachten, singels, herenhuizen, steegjes, stadspoorten en natuurlijk de oude burcht. Het is alsof je teruggaat in de tijd.
 
S ’avonds is Leiden ongelofelijk romantisch met de verlichte bruggen en grachten.
 
Tip 1
 
Als echte Leidenaar ga je op zaterdag naar de markt op de Nieuwe rijn, centrum Leiden. Dit is werkelijk een top markt! Een overvloed aan groente, fruit, kaas, brood, delicatessen enz. en natuurlijk de Leidse gezelligheid. Ik ken weinig markten die zo compleet zijn, waar zo veel keus is en waar de markt koopmannen zo verschrikkelijk kunnen schreeuwen als het aardbeien betreft. Dat word dan uitgesproken als "aarebeiuh" en dan met het accent op de R..... En wanneer je hebt afgerekend en wil je die markt koopman gedag zeggen, dan zeg je op z'n Leids "du groetuh". Het Leids dialect is werkelijk verschrikkelijk, maar ook enorm lachwekkend.
 
 
Tip 2
 
Wanneer je al je boodschappen hebt gedaan kan je bij café van Engelen op de Nieuwe rijn terecht. Bij mij gaat meestal het kopje koffie over in een glas wijn! Het is een hele leuke plek voor lunch/koffie of een zaterdagmiddag borrel. Vergeet alleen na de borrel niet je boodschappen mee te nemen.
 
 
Shoppen
 
Nieuwe Rijn
 
Antraciet Living & Fashion
 
Antraciet is een winkel met een eigen stijl, je kan het als stoer, stijl- en sfeervol omschrijven. Qua interieur merken kan je er o.a. Bloomingville, PTMD en HK Living vinden. Maar ook prachtige fashion labels als Sack’s (als je van zijde houd een musthave), Plus Fine en mijn alltime favourite Manos del Uruguay.
 
Als ik in Leiden ben ga ik hier altijd even langs, al is het alleen al om het heerlijke kopje koffie, warme sfeer en de persoonlijke aandacht van Karen en Tanja. Maar ja, daarnaast hebben ze zo’n waanzinnige collectie dat je ook altijd met een nieuwe aanwinst de deur uit loopt!
 
Antraciet | living & fashion
Nieuwe Rijn 29
2312 JD Leiden
071-566 36 00 www.antraciet-leiden.nl
info@antraciet-leiden.nl
Babassu

Hier vind je echt alles op het gebied van verzorging. De meeste exclusieve parfums, gezichts- en lichaamsverzorging producten. In alle prijs categorieën. Ik haal hier oa. mijn gezichtsverzorging producten van Dermalogica en mijn parfums. Onlangs heb ik Siwavan Memo gekocht en dit ruikt naar; “vioolblaadjes in de top, whiskey en narcissen in het hart en popcorn, muskus en vanille als basis”. Klinkt dit niet fantastisch! Daarbij is de fles alleen al een juweeltje voor je badkamer.
Tevens heeft Babassu in Leiden een fantastische Hammam en Spa.
Babassu heeft tegenwoordig ook een vestiging op de Cornelis Schuytstraat, dus je hoeft er niet meer speciaal voor naar Leiden.

 
Babassu skin& spa Leiden
Nieuwe Rijn 60
2312 JH Leiden
071 -514 92 07
 

 

 
Pretty Girl
 
Hier kan je terecht voor de mooiste lingerie en bikini’s van o.a. Painde Sucre, Aubade en Malizia! Het is een klein winkeltje, maar ze hebben enorme keus in alle maten. En advies en persoonlijke aandacht staan hier echt voorop.
 
Je loopt hier altijd als een blij meisje de deur uit!
 
Pretty Girl
Nieuwe Rijn 6
2312 JB Leiden
T: 071 5125648


 
 Hartesteeg
 
 
Kunsthuis Leiden
 
“De creatie is het enige levende dat eeuwig is”. Met deze woorden gaf Anton Heyboer treffend weer wat hem dreef om als kunstenaar door het leven te gaan.
 
Kunst is onmisbaar in een interieur. Buiten het decoratieve aspect om is het ook een verlengde van wie en wat jij bent. Het geeft een interieur karakter.
 
Kunsthuis Leiden is verreweg mijn favoriete galerie in Nederland. Dit vanwege het brede assortiment, maar ook de persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid tot huur.
 
Een aantal must see kunstenaars zijn Casper Faassen, Jörg Döring, Max Gasparini, Selwyn Senatori, Patricia Steur, Rein van Koppenhagen, Marcel Terrani, Mikio Watanabe, Christiaan Lieverse, Cédric Bouteiller……ik kan nog wel even doorgaan!
 
Kunsthuis Leiden
Hartesteeg 2b (hoek Nieuwe Rijn 48)
2312 JX Leiden
071-5284480
 
 
 
 
 Botermarkt
 
Kitchen Art
 
Als je net zo gek op koken en eten bent als ik…..ik deze winkel een snoepwinkel.
 
Alles op het gebied van koken en bakken kan je hier vinden, met merken als Wüsthof, Magimix, Le Creuset en Kitschen Aid.
 
Kitchen Art
Botermarkt 13
2311 EM LEIDEN
071 - 513 46 21

  
 
Hooigracht en Nieuwstraat
 
De Klare Lijn
 
Wanneer je huis opnieuw wil inrichten, moet je hier zijn geweest…..op de woonaccessoires van AAI. Made with love na dan! De Klare Lijn heeft een fantastische stijl, zowel modern als retro en dit zijn stijlen die je waanzinnig kan combineren. De Klare Lijn verkoopt o.a. Diesel (te gek), Spoing, Rik ten Velden (prachtige Femme chair),Hayen Gispen (onmisbaar).
 
Hooigracht
Hooigracht 26
2312 KT Leiden
071 514 68 73
 
Nieuwstraat
Nieuwstraat 1
2312 KA Leiden
071 513 21 49
www.deklarelijn.nl
 
Studio De Klare Lijn
Nieuwe Rijn 61
2312 JH Leiden
 
 
 
 
Haarlemmerstraat
 
If& Coco
 
Walhalla van mooie merken als Isabel Marant, Dante 6, Drykorn, Humanoide, L’altra Moda, See byChloe etcetc
 
Daarnaast ontzettend leuke behulpzame, fashionable dames in de winkel, die waanzinnig kunnen combineren!
 
IF&COCO
Haarlemmerstraat 26
2312 GA Leiden
071-5120293

 
 
 
Love.
 
Annemarie
 
 

 

 
 
 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten